Gemlik Şubemizden Konya gezisi

DAĞ-DER Gemlik Şubesi Konya gezisi düzenledi. Şube başkanı Ahmet Demirtaş üyelerinin yoğun talebi üzerine atalarının dağ yöresinden önce Anadolu da ikamet ettiği Konya ya gittiler. Bıraktıkları tarihin izlerini üyeleriyle birlikte yerinde gördüklerini belirten Demirtaş, Osmanlının ve Selçukluların tarihteki büyülü eserlerini yerinde inceleyerek o günlere geri dönmenin hazzını üyelerle yaşadıklarını, atalarının muhteşem eserlerine bakarken tarihin derin izlerini yüreklerinde hissettiklerini açıkladı.

Konya ile adı bir anılan ölümsüz düşünür Mevlana hazretlerinin türbesini de ziyaret ederek eserlerini uzun uzun incelediklerini ifade eden Demirtaş, Konya’nın mutfağından da tatlar tatma fırsatları olduğunu ve özellikle bamya çorbasının farklı geldiğini bildirdi.

DAĞ-DER Gemlik Şube Başkanı Ahmet Demirtaş bu tür kültür gezilerinin devam edeceğini sonraki hedefin Türk tarihinin kanla yazıldığı yer olan Çanakkale olduğunu vurguladığı sözlerine şöyle devam etti: “Bu gezide Dernek üyelerimize  bu imkanı sunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ‘a,Özel Kalem Müdürü H. İbrahim Atış’a, Kültür Müdürü Hüseyin Turhan’a ve ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz.”