EDEBALİ: “DAĞDER BURSA’NIN DEĞERLERİNİ YAŞATIYOR”

-EDEBALİ: “DAĞDER BURSA’NIN DEĞERLERİNİ YAŞATIYOR”

-DAĞDER’DEN YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ’YE ZİYARET

edebali-ziyaret-1

DAĞDER Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ve yönetim kurulu üyeleri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret etti.

30. yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette konuşan Dağder Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya, “Yıldırım’da gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin mimarı İsmail Hakkı Edebali Bey ile geçmişten bugüne güzel etkinlikler yaptık. Dağder olarak yeni projelerde Yıldırım Belediyesi ile ortak çalışma yapmak istiyoruz. Sağ olsun Başkanımız bizleri hiç geri çevirmedi. Gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Dağder’in önemli hizmetlerinde Edebali imzasının olmasını arzu ediyoruz.” dedi.
“DAĞDER ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR”

Dağder’in yaptığı faaliyetlerden ve üstlendiği misyondan övgüyle söz eden Başkan Edebali, belediye hizmetlerinin yanında konser, tiyatro, sağlık, gezi gibi çok çeşitli faaliyetlerin olduğunu bu noktada da halkın çok ilgi gösterdiğini ifade etti.

ŞEHRİN DOĞUSUNA GÖÇ BAŞLAYACAK

Yıldırım’ın Bursa’nın ilk giriş noktası olduğunu belirten İsmail Hakkı Edebali: “Burası benim de ilk yerleştiğim yer. Ancak yapılaşmanın çarpık olması Osmanlı’nın birçok eserinin bulunduğu Yıldırım’ı sorunlar yumağı haline getirdi. Biz şimdi bu yükün altından kentsel dönüşümle kalkıyoruz. Eski komşuluğu Yıldırım’da yaşayacağız. Selamlaşmayı Yıldırım’da yayacağız. Emir Sultan, Yeşil, Yıldırım Külliyesi, yani Osmanlı’da şehirleşmenin ilk başladığı yerler yeniden şaha kalkacak” diye konuştu.

Ziyaretin anısına Başkan Edebali’ye Kayı boyu ve Dağder armalı yörük torbası ile keyfiye armağan edildi.