DAĞDER’den yeni kültürel hamleler

-DAĞDER MÜZESİ İÇİN İLK ADIM

-DAĞDER 30. YIL BÜYÜK DANIŞIĞI’NA HAZIRLANIYOR

dagder-aziz-elbas-ziyareti

DAĞDER Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya ve yönetim kurulu üyeleri Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’ı ziyaret etti.

Ziyarette Dağder Kültür Merkezi’nin müze bölümünün çalışmalarına başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Ali Kaya, burs çalışmaları, açılan kurslar, 30. yıl kapsamında düzenlenen kurslar ve yapılacak kültür sohbetleri hakkında Aziz Elbas’a bilgi verdi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, DAĞDER’in kültürel mirasa ve turizme yönelik yaptığı çalışmalarla önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti. Özellikle yörede yapılacak çalışmalara destek vereceklerini belirten Elbas, DKM’nin aktif olarak kullanılmasının Bursa adına önemli bir kazanç olduğunu söyledi.

DKM’de kurulacak müzeye de destek verebileceklerini belirten Aziz Elbas, Bursa’nın değerlerinin kendi yerinde de korunması amacıyla köy konaklarının yapıldığını belirtti.

BÜYÜK DANIŞIK MÜJDESİ

Prof. Dr. Ali Kaya 30. yıl etkinlikleri kapsamında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda büyük danışık gecesi düzenlemek istediklerini belirterek bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve Dağder Kültür Merkezi’nde de söyleşi günleri yapacaklarına değindi.

Ziyaret anısına Aziz Elbas’a DAĞDER’e ve DKM’ye özgü hediyeler takdim edildi.