4. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliğine DAĞDER damgası #atasporlari2019

Orhan Gazi’nin Nilüfer Hatun’la evlendiği, Murad-ı Hüdavendigar’ın savaşa hazırlandığı Kocayayla’da düzenlenen 4. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliğinde DAĞDER olarak yerimizi aldık.

Kortejinden başlayarak yaylada da etkin bir şekilde görev aldığımız etkinliklerde düzenlenen yemek yarışmasında 3. olduk. Dağ Yöresi ve Bursa geleneklerini temsil ettiğimiz etkinliklerde gelin alma başta olmak üzere birçok değerimizi yaşattık. Yoğun ziyaretçi akınının olduğu DAĞDER çadırımızda Belediye Başkanlarımızı, milletvekillerimizi ve hemşehrilerimizi ağırladık. Ayrıca 53. kez düzenlenen Keles Kocayayla şöleninin de açılışına ve programına katıldık. Genel Başkanımız Yaşar Türk: “Etkinliklerde emeği geçen Düvenli ve Gelemiç köylerimiz başta olmak üzere hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Bu yıl oldukça geniş katılımlı bir etkinliğe imza attık. Her yıl büyüyerek devam eden Ata Sporları şenliklerinde yine yer almaktan mutluyuz. Seneye yeniden bu muazzam atmosferde buluşabilmeyi diliyoruz.” dedi
Diğer yandan etkinlikler kapsamında düzenlenen yağlı güreşlerde Başpehlivan İsmail Balaban oldu.